måndag 28 september 2009

Stödet för Obamacare sjunker till rekordlåg nivå

Stödet för "Obamacare" har sjunkit till rekordlåga 41%, från 44% för två veckor sedan - visar en ny undersökning av Rasmussen. Bara 33% av pensionärerna är för planen.

"The most important fundamental is that 68 percent of American voters have health insurance coverage they rate as good or excellent," säger Scott Rasmussen, president för Rasmussen Reports.
"Most of these voters approach the healthcare reform debate fearing that they have more to lose than to gain."

Samtidigt försöker Senatens majoritetsledare Harry Reid sy ihop ett förslag utifrån de förslag som röstats igenom dels i Senatens hälsokommitté och dels Senatens Finanskommitté som såväl de liberala som moderata kan ställa sig bakom, för att på sätt stoppa en Republikansk filibuster (en förhoppning är också -fortfarande- att kunna få med Maine-Republikanen Olympia Snowe). Demokraterna har nu - efter att Paul G. Kirk Jr. från Massachusetts övertagit den bortgångne Ted Kennedys plats - de nödvändiga 60 platserna i Senaten för att inte behöva någon Republikansk draghjälp. Partiet är dock splittrat mellan en liberal och moderat falang som inte haft särskilt lätt att komma överens trots att president Obama gjort sjukvårdsreform till sitt partis topprioritering.

Källor: New York Times, Newsmax

Se även tidigare inlägg:

Äldre väljare svärmar till Republikanerna 20090921

Sjukreformförslaget talar bokstavligen om nya skatter 20090921

Inga kommentarer: