lördag 12 februari 2011

CPAC 2011 - del 18: Tom Price

Kongressman Tom Price talade också på årets CPAC och påminde om hur han ett år tidigare förklarat att landet stod inför en konservativ revolution. Nu syns resultatet och idag har Nancy Pelosi körts ut.

Kongressman Price citerar sedan författningsfäderna, först Benjamin Franklins ord från konstitutionskonventet 1787 om att USA är en republik, om folket kan bevara den som en sådan: "A republic, if you can keep it."

Price citerar också Daniel Websters ord:

"Hold on, my friends, to the Constitution and to the Republic for which it stands. Miracles do not cluster and what has happened once in 6,000 years, may not happen again. Hold on to the Constitution, for if the American Constitution should fail, there will be anarchy throughout the world."


Tom Price förklarar sedan att de varningarna gavs pg a författningsfäderna förstod hur dyrbar var och hur lätt frihet försvunnit i historien och att det krävdes arbete för att bevara friheten.

Det arbetet pågår dock fortfarande och sågs i höstens kongressval där 87 nya republikaner intog Representanthuset. Orsaken till denna seger berodde dock på att miljoner amerikaner såg hur USA rörde sig bort från nationens fundamentala principer.

ObamaCare, statsskulderna, den tröga ekonomin, bailouts:en etc, är alla symptom på arrogansen i Washington DC som sätter regeringen först. De amerikanska folket har dock vaknat upp inför problemen.

Från och med nu måste konservativa agera rätt. Något man är skyldiga såväl det amerikanska folket som det arv man förvaltar. Det amerikanska folket vill inte att regeringen ska ta över deras liv, de vill kunna ta hand om sig själva. Och de konservativa måste kämpa för att upprätthålla denna anda.

Obama-administrationen väljer att reglera och utfärda mandat eftersom de inte liar på folks eget ansvar för sina egna pengar. De tror att de måste instruera amerikaner hur de ska konsumera, trots att de inte har några bevis alls på att deras teorier fungerar. Frihet ges inte av regeringen i DC det är något som getts av Gud - denna frihet delegerar det amerikanska folket till viss och liten del till sin regering, men idag har USA en regering som tagit alldeles för mycket. USA:s konservativa måste därför fortsätta kämpa för att bevara den frihet nationen fått att förvalta.

Se även tidigare inlägg:

CPAC - en bakgrundshistoria 20110212

CPAC 2011 - del 17: Luis Fortuño 20110212

Inga kommentarer: