torsdag 17 februari 2011

Al Qaida riktar nya terrorhot mot Sverige

Al Qaida riktar nya terrorhot mot Sverige. Denna gång genom organisationens engelskspråkiga tidsskrift Inspire som hyllar Taimour Abdulwahabs självmordsdåd i Stockholm. Bland annat skriver man:

”Det är på tiden att Sveriges regering tänker över sin position mot islam och muslimerna innan mujaheddin slår till igen”


Och vidare:

”Svenskarna verkar ha föresatt sig att visa sin motvilja mot muslimer och är ivriga att gå med i det förbund av nationer som är fientliga mot islam och muslimer. Den här operationen kan tjäna som en påminnelse för Sveriges regering och dess folk att ompröva sin inställning innan deras lista av brott mot oss blir alltför lång och det blir för sent”.


Inspire är nära knuten till al-Qaida och den globala jihadrörelsen, säger chefsanalytiker Malena Rembe vid Säpos enhet för kontraterrorism, till SVD.

Terroristerna verkar i viss mån ha skiftat strategi och nu börjat fokusera på västvärlden. Sverige måste bygga upp en högfunktionell underrättelse- och säkerhetsstruktur för att förhindra nya terrorbrott. Det är ett arbete som pågår. Men Sverige behöver också föra en ideologisk debatt om våldsamma element inom islam. Det är inte rimligt att ignorera dessa när hoten är så verkliga som de faktiskt är.

Källa: SVD

Se även tidigare inlägg:

Hur den svenska islamdebatten måste förnyas 20110124

1 kommentar:

Jonatan sa...

Denna dokumentär ger en hel del svar om terrorismen och den politiska agendan bakom skrämselpropagandan som ständigt basuneras ut av massmedia: http://video.google.com/videoplay?docid=-880235900753759823#

Här är även några intressanta artiklar:

www.foxnews.com/us/2010/10/20/al-qaeda-terror-leader-dined-pentagon-months/

www.prisonplanet.com/confirmed-fbi-got-warning-day-before-okc-bombing.html

www.prisonplanet.com/terrorist-who-trained-london-bombers-was-working-for-us-government.html

www.infowars.com/bombshell-evidence-clearly-indicates-staged-attack-on-detroit-flight/

www.infowars.com/clueless-patsy-set-up-by-fbi-in-christmas-tree-bombing-plot/