onsdag 16 februari 2011

CPAC 2011 - del 36: Allen West

Den avslutande talaren för CPAC 2011 var den svarte republikanske kongressmannen Allen West från Floridas 22:a kongressdistrikt.

West har sin bakgrund inom militären och i sitt tal (som här kan ses) talar han tydligt om de saker han anser vara värda att kämpa för. De liberala progressiva erbjuder inga lösningar på dagens problem, förklarar han. Därför spenderar de större delen av sin tid med att smutskasta sina motståndare.

Hur de konservativa lyckades stå emot den liberala svartmålningen och hetspropagandan, förklaras dock i bibeln, säger West och citerar stället i Jesaja som talar om att den som väntar på Herren får ny kraft. Tron är också en viktig del i den konservativa rörelsen, förklarar West. Men än viktigare är eden att ära konstitutionen och vara beredda att lägga ner sina liv i försvar för den amerikanska republiken som är det bästa statsbygge världen någonsin sett.

För stunden står USA dock inför stora utmaningar - och det är viktigt att hålla fast vid nationens konstitution och konservativa grunder. Dessa grunder är:

1. En effektiv konstitutionell regering. För Thomas Jefferson sa:

"My reading of history convinces me that most bad government results from too much government."


USA kan inte överleva som en byråkratisk välfärdsstat, och författningsfäderna hade en avsikt: att hålla en stor regeringsmakt i schack. Därför ska de konservativa nästa vecka skära bort 100 miljarder i den federala budgeten. Det går inte att fortsätta med det rekordunderskott man nu har eller med en regering som knyter människor alltmer till ett beroende av staten, förklarar West.

2. Fred genom uthållighet, beslutsamhet och styrka. Ett nytt USA (efter Obama) innebär att man reser sig upp mot det som är fel. Edmund Burke sa:

"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"


Och Sun Tzu sa:

"if you know your enemies and know yourself, you can win a hundred battles without a single loss."


Fred börjar med modiga ledare som är villiga att identifiera USA:s fiender och dessa mål - för politisk korrekthet har ingen plats i den nationella säkerhetsstrategin, förklarar West till högljudda applåder. De som inte lär sig av historien är dömda att upprepa historien.

I Egypten sprids frihet, men man bör komma ihåg vad som hände i Iran 1979. Eller vilka som kom in i Afghanistan när Sovjetunionen lämnade landet. Historien har läxor att lära.

Hosni Mubaraks avgång prisas av många, men han hade hellre sett Mahmoud Ahmadinejads avgång. Ett svagt USA har aldrig gynnat världen. USA:s militär måste ha allt de behöver för att frånta fienden dess övertag. USA bör heller inte ge konstitutionella rättigheter till terrorister samtidigt som man fängslar sina egna för att de dödar terrorister. Man bör vara på vakt mot Nordkorea och konfrontera radikal islam hårt och bestämt.

Men mest av allt bör man komma ihåg att inte överge Israel:

"I shall never let Israel down." förklarar West.


3. För det tredje får USA inte överge sina värderingar. Utan dessa är USA som folk ej komplett. Engelska måste vara språket som gäller i USA. USA:s smältdegelsideal ska firas - men multikulturalism ska inte tillåtas överta de kännetecknande amerikanska karaktärsdragen, och USA har definitiva sådana drag. USA måste också skydda de oföddas rätt till liv, och upprätthålla synen på äktenskapet som något mellan en man och en kvinna. Om den amerikanska familjen bryts ner ökar beroendet av staten och ett nedbrytande av familjen bryter således ner den amerikanska kulturen.

USA måste också hålla fast vid den religion som haft så stor inverkan på nationen. För John Adams sa:

“Our Constitution was made only for a moral and religious people. It is wholly inadequate to the government of any other.”


Amerikaner får inte glömma bort sitt motto: In God We Trust. I USA har man tolerans för och välkomnar andra religioner och andra sätt att tro, men deras samexistens får inte leda till en enbart ensidig tolerans, när så sker leder det till kulturellt självmord.

USA är på väg att återupprättas. Men om man glömmer de grunder som nationen är byggd på kommer det inte finnas något USA att ge vidare till kommande generationer. Han manar slutligen den samlade skaran att när de åker hem stå fasta vid sina konservativa ideal.

Allen Wests höll ett energiskt och välformulerat tal. Republikanerna är inte längre partiet utan svarta eller utan minoritetsgrupper - något Allen West tillsammans med många andra bevisar.

Se även tidigare inlägg:

CPAC 2011 - del 35: Rand Paul 20110216

CPAC 2011 - del 34: Peter Roskam 20110216

Inga kommentarer: