måndag 14 februari 2011

CPAC 2011 - del 26: Herman Cain

En av fredagens sista talare var den svarte republikanen Herman Cain - som för inte alltför längesedan pålyste att han planerar att kanske ställa upp i presidentvalet.

Cain inledde sitt tal (som kan ses här) med att förklara att en livstragedi inte innebar att inte nå sitt mål utan att inte ha något mål att sträva efter. På samma sätt är det ett större problem att inte ha några drömmar, än att inte uppnå sina drömmar.

För närvarande är den amerikanska drömmen under attack, förklarar Cain. Det genom för många lagar, för många regleringar och för många skatter. Dessa saker dödar den amerikanska drömmen.

Nu är det dock dags att börja om, förklarar Cain. Inför 2012 måste konservativa dock veta en del saker. Man måste hålla sig informerad för att veta när liberalerna med sina taktiker försöker göra USA mediokert genom att förvilla och luras. Man måste veta detta eftersom liberalerna kommer att göra så i mängder inför 2012.

De liberala har dock bara tre typer av taktik: att byta ämna, ignorera fakta och stämpla sina motståndare. De har ingen djupare strategi än så och känner man till det så är det inte lättar att gå emot dem. Det är också något man måste göra, nämligen aktivt hålla sig involverad i den politiska kampen. Alla kan inte ställa upp i politiska val, men alla kan på olika sätt vara involverade. Slutligen måste man också fortsätta vara inspirerade. Liberaler vill att man ska tro att konservatismens come-back bara är temporär. Att valen den 2 november förra året egentligen inte betydde något. Så är dock inte fallet, och det bör man komma ihåg. Det som hände förra året är något som fortfarande forsätter. Ett sätt att inspireras är att hitta sina egna inspirationskällor. Hans egen inspiration får han från sin tro på Gud, och sina föräldrar som uppfostrade dem hemma i Georgia där han fick lära sig att tro på USA. Att det fanns en amerikansk dröm också de kunde uppnå om de trodde på Gud, på sig själva och på den bästa nationen på jorden. Nu är det dags att inspirera andra.

Vad USA behöver är att återvända till Frihetsdeklarationen och Konstitutionen, inte skriva om dessa dokument utan leva efter dem. Den processen har nu påbörjats och även om den amerikanska drömmen är under attack, så är en patriotisk motattack i full gång.

Cain avslutar sedan med ett citat från Reagan om att varje generation måste stå upp till frihetens försvar. Om det inte görs kommer man en dag att tvingas berätta för sina barn om hur USA en gång var när USA var fritt. Cain avslutar sedan med att säga:

"So we have an announcement to the liberals, the administration and the president: the United States of America will not become the United States of Europe - not on our watch!"


Herman Cain skulle inte vara min första republikanske presidentkandidat. Men han är onekligen ett välkommet ansikte i det republikanska partiet - vars politiker dock i allt högre utsträckning fått se en mängd nya minoritetsgrupper inta centrala roller inom partiet. Här är en te-party-gospel-låt som passar utmärkt tillsammans med Herman Cains tal.
UPPDATERING:

Här är också Cains tal direkt:Se även tidigare inlägg:

CPAC 2011 - del 25: Rick Perry 20110214

-------------------

Pizza-kille pålyser presidentambitioner 20110113

Inga kommentarer: