tisdag 15 februari 2011

CPAC 2011 - del 28: David Horowitz

Den konservative opinionsbildaren David Horowitz talade också han på CPAC. Där inledde han genast med att förklara att USA idag hotas från olika håll.

Landet stod i ett vägskäl med utmaningar mot det land som författningsfäderna skapade. Konservativa har ett särskilt ansvar att stå upp för USA:s grundvalar och konfrontera dem som försökera förstöra USA.

På hemmaplan hotas USA av en progressiv rörelse som har som mål att förändra USA till en socialiststat som skulle få nationens friheter att upphöra. Det varnade författningsfäderna för genom att förklara att det fanns en inbyggd konflikt mellan frihet och jämlikhet. Man kan nämligen inte göra människor jämlika utan att ta ifrån dem deras frihet. Författningsfäderna tog åtgärder för att begränsa välfärdsfördelning från en sida till en annan. Idag är dock landet delat mellan två partier: ett som vill använda staten för att just fördela allt, och en annan som vill beskydda den amerikanska friheten.

Horowitz förklarar dock att det inte bara räcker med att betona fördelarna med en liten regering och den privata sektorn. De som tror så tillhör redan den konservativa falangen. Vad som måste lyftas fram är att regeringsmakt är destruktiv och skadar dem de är tänkta att betjäna.

Det andra hotet mot dagens USA är politisk islam, förklarar Horowitz. Den finns både utomlands och inom landets gränser. Det är en totalitär ideologi som önskar införa islamisk lag över hela världen genom att ta över statsmakter. Hundratals miljoner anhängare till politisk islam finns runtom i världen. I Egypten stöder te x 85% av befolkningen dödsstraff för avfall från islam. Samma antal anser också att ett sådant straff är en del av demokrati och religionsfrihet. Det är för dessa inte motsägelsefullt. Kommunismen fungerade på samma sätt: där kommunisterna kallade sina polisstater för "folkets demokratier".

David Horowitz beskriver sedan hur muslimska grupper i USA använder samma taktik som kommunistiska grupper en gång gjorde för att erövra USA för politisk islam - på samma sätt som kommunistgrupper en gång hade revolutionära planer för USA. Det muslimska brödraskapet har ingående planer, förklarar Horowitz, på hur USA ska islamiseras.

Här är Horowitz mycket sevärda tal - och den konservativa rörelsen är onekligen inte rädda för att tydligt identifiera och konfrontera hotet från radikal politisk islam:



Se även tidigare inlägg:

CPAC 2011 - del 27: Haley Barbour 20110215

------------------

Lars Vilks attackeraren på Facebook 20100512

Inga kommentarer: