tisdag 15 februari 2011

CPAC 2011 - del 27: Haley Barbour

Mississippis guverör Haley Barbour talade också han på CPAC (här är talet). Ett tal han inledde med att förklara att den 2:a november 2010 var det största avståndstagande från en administration i amerikansk historia. En administration som gjort det mesta fel i sina försök att få USA på rätt köl igen.

Obama-administrationens tro på statliga investeringar, önskan att höja skatterna för småföretag et c fungerar inte - vilket har bevisats av en nu två år långa recessionen.

I motsättning till Obamas liberala politik ställer han de konservativa guvernörer som applicerat precis motsatt medicin i sina delstater. Lägre skatter, statliga nedskärningar. Dessa har istället fått se ekonomin vändas, vilket inte minst gäller hans egen delstat Mississippi. Goda ledare måste bedömas inte utifrån vad de lovar, utan utifrån vilka resultat de åstadkommer. Han förklarar vidare att om Reagan levt idag så skulle han ha känt igen Obamas nuvarande taktik: att springa upp till mitten och låtsas vara mitten-politiker för att sedan springa iväg till vänster igen.

Barbour förklarar också hur Obama-administrationens energipolitik i form av cap-and-trade, moratorium på oljeborrning i mexikanska golfen, förbud mot utökad borrning i Alaska etc, utgår från deras ideologiska miljöagenda och har resulterat i att USA:s energiproduktion hämmas och statlig styrning gjort bensin och annat dyrare. Detta har man gjort för att minska amerikaners energiförbruk utifrån sin egen miljöagenda, som går ut på att efterapa Europas miljöaktivistiska energipolitik.

Vad som behövs, förklarar Barbour, är mer amerikansk energiproduktion. Amerikanska arbetare kan hävda sig mot all konkurrens i världen så länge de inte får en kvarnsten hängda om halsen - och konservativa tänker inte låta Obamas energipolitik bli en sådan.

Republikaner har dock en stor fördel i kampen mot Obamas politik: man har det amerikanska folket på sin sida. De vill inte samma saker som Obama - utan håller i sakfrågor med republikanerna. Därför vinner republikanerna även bland de oberoende väljarna. Om valet 2012 fokuserar på frågor så kommer de oberoende också då att rösta för republikanerna.

Han forsätter sedan med att betona det konservativa alltid anklagas för att vara: hjärtlösa och obekymrade över de fattiga. Barbour förklarar dock att om man verkligen bryr sig om att hjälpa de svagaste och lyfta dessa från fattigdom så bevisar historien att man bör föredra demokratisk kapitalism framför centralstyrda ekonomier. Om detta är vad republikaner betonar nästa år så kommer både folk på Wall Street och hemmafruar att stödja dem. Och republikanerna kommer då att bli det vinnande laget 2012.

Se även tidigare inlägg:

CPAC 2011 - del 26: Herman Cain 20110214

------------------

FNS: Haley Barbour 20110214

Inga kommentarer: