fredag 29 september 2017

Biljettförsäljningen till NFL-matcher minskar drastiskt pga spelarnas avsaknad av respekt för nationalsången

Häromdagen rapporterade Amerikanka nyhetsanalyser att antalet TV-tittare minskat sedan NFL-spelare börjat protestera mot den amerikanska nationalsången genom att sätta sig på knä eller stanna kvar i omklädningsrummet när nationalsången spelas. Nu visar det sig även att biljettförsäljningen till NFL-matcher påverkas kraftigt.

Under den senaste veckan har försäljningen av matchbiljetter minskat med hela 18 procent, vilket är betydligt mer än vad som är normalt för den fjärde veckans NFL-matcher, och betydligt kraftigare minskning än för ett år sedan.

Den kraftigt minskade biljettförsäljingen anses vara en direkt konsekvens av NFL-spelarnas avsaknad av respekt för den amerikanska nationalsången innan matchen spelas eftersom många som går på NFL-matcher är amerikanska patrioter och dessutom trogna republikanska väljare som stödjer Donald Trump och som nu använder plånpoken i protest mot spelarnas avsaknad av respekt för nationalsången.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: