torsdag 14 september 2017

Donald Trump samarbetar med demokraterna kring DACA-individerna och gränssäkerhet

Häromdagen rapporterade vi att Donald Trump samarbetade med det demokratiska partiet kring en tillfällig budget som inkluderade stora summor pengar för Texas, och nu eventuellt även Florida, efter orkanerna där. Nu samarbetar Trump återigen med det demokratiska partiet, denna gång kring DACA-individernas öde samt nationell säkerhet.

Som vi även meddelat tidigare har DACA-programmet avslutats av Donald Trump, ett program som i princip gav vissa illegala invandrare amnesti per Barack Obamas exekutiva order. Trump lovade dock att skapa nya möjligheter för de påverkade individerna. Nu verkar han redan arbeta för det eftersom han samarbetar med det demokratiska partiet kring just de påverkade DACA-individerna. I detta samarbete ska även gränssäkerhet och eventuellt Mexiko-muren ingå som ett större paket. Dock har parterna fortfarande inte kommit överens om Mexiko-muren, vilket de ska diskutera mer under torsdagen.

Att Trump samarbetar med det demokratiska partiet kring illegal invandring och gränssäkerhet infriar därmed ett vallöfte att Trump ska samarbeta med båda partierna i Kongressen där det viktigaste för Trump är att åstadkomma konkreta resultat istället för att vara ideologiskt bunden, vilket ofta inte leder någonstanns i en splittrad kongress. Trumps prioritet är att uppfylla vallöften oavsett vilket politiskt parti han uppfyller dessa tillsammans med.

http://usapol.blogspot.com/2017/09/donald-trump-samarbetar-med.html

http://www.foxnews.com/politics/2017/09/14/trump-no-deal-yet-with-pelosi-and-schumer-on-daca-wall-will-be-built.html

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: