måndag 18 september 2017

Missouris guvernör tar till hårdhandskarna mot våldsamma upploppsmakare

I staden St. Louis i delstaten Missouri har det begåtts våldsamma upplopp de senaste par dygnen som ett resultat av att en polis frikänts i domstol i ett fall där en svart man dödades av polisen under ett ingripande. Domstolen hävdar att polisen agerade helt enligt regelboken och handlade i nödvärn och självförsvar i en situation där både biljakt och knarklangning var i centrum. Frikännandet har dock resulterat i att våldsamma upplopp har begåtts i St. Louis under ett par dygn där även borgmästarens hem, som representerar det demokratiska partiet, vandaliserats.

Delstatens guvernör, som representerar det republikanska partiet, tog dock omedelbart beslutet att sätta in hårdhandskarna. Över 80 individer har anhållits för vandalisering och våldsamma upplopp. Guvernören har klargjort att den som demonstrerar fredligt skyddas av polisen men den som tar till våld och vandaliserar omedelbart kommer anhållas och buras in i väntan på åtal. Guvernören understryker även att polisen har allt stöd från politikerna som polisen behöver för att utföra farliga och svåra uppdrag kring de våldsamma upploppen, något svenska politiker även borde ge svenska poliser under våldsamma upplopp i Sverige

Upploppen förväntas fortsätta dagligen under en tid så vi kan räkna med att ytterligare ett betydande antal personer kommer anhållas om de beslutar sig att delta i våldet och inte hålla sig inom ramen för fredliga demonstrationer.

http://www.cnn.com/2017/09/15/us/jason-stockley-officer-shooting-verdict/index.html

http://insider.foxnews.com/2017/09/17/protests-st-louis-missouri-governor-safe-space-looters-jail-cell

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: