lördag 23 september 2017

Nordkorea utlovar militäranfall mot USA under FN-tal

Under lördagen var det Nordkoreas tur att hålla tal inför FN. Landets utrikesmininister Ri Yong Ho representerade landet där han bland annat utlovade ett oundvikligt militäranfall med missiler mot USA och samtidigt med aggressiv ton skröt om landets kärnvapenprogram.

Efter Donald Trumps tal i FN delade till exempel Stefan Löfven, Margot Wallström och Carl Bildt ut kritik till Trump då Trump klargjorde att USA tänker försvara sig med full kraft om Nordkorea anfaller. Huruvida Löfven, Wallström och Bildt kritiserar Nordkoreas aggressiva retorik om att angripa USA med missiler återstår att se.

Om dessa inte öppet och kraftigt fördömer Nordkoreas aggressiva retorik kan vi anta att de står på Nordkoreas sida i den eskalerande konflikten.

http://www.foxnews.com/world/2017/09/23/north-korea-says-strike-on-us-is-inevitable-as-pentagon-flies-bombers-off-coast.html

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: