onsdag 20 september 2017

Republikaner och oberoende väljare ger Trumps FN-tal högsta betyg

Donald Trumps tal i FN mottogs av amerikaner på helt skilda sätt, baserat på partipolitisk tillhörighet. Ett mätinstitut gjorde en live-mätning under talet som visa exakt hur republikaner, oberoende och demokrater kontinuerligt reagerade på Trumps tal. Sammanfattningsvis gav republikaner och oberoende väljare Trumps tal högsta betyg i samband med kritiken mot Nordkorea, Iran och FN. Demokrater gav dock Trump lågt betyg i precis samma ämnen.

Vi kan alltså konstatera att splittringen i USA mellan å ena sidan republikaner och oberoende väljare och å andra sidan demokratiska väljare är extremt stor kring Donald Trump samt retoriken och politiken som berör Nordkorea, Iran och FN.

Republikaner och oberoende väljare anser att Trump visar styrka och mod i dessa ämnen medan demokratiska väljare anser att Trump uttrycker sig farligt.

http://video.foxnews.com/v/5581817693001/?#sp=show-clips

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Relaterad podcast:

Podd 453: Donald Trumps första tal inför FN 20170919

Inga kommentarer: