lördag 2 september 2017

Björn Norström: Säkerhetstjänster varnade för Antifa, federal domare beordrar FBI att lämna ut Hillary-dokument

Björn Norström, politisk kommentator boende i Vermont, gör med detta inlägg premiär som skribent på Amerikanska nyhetsanalyser, med regelbundna nyhetsuppdateringar och kommentarer om den politiska utvecklingen i USA.

Säkerhetstjänster varnade för Antifa:

De som följer utvecklingen i USA kan inte undgått att den vänsterextrema rörelsen Antifa, motsvarigheten till svenska AFA, blir allt mer våldsamt där dess anhängare begår våldsamma upplopp och attackerar såväl lagliga demonstrationer som polis. Nancy Pelosi, ledaren för det Demokratiska partiet i Representanthuset, har nu till och med fördömt och dessutom uppmanat att dessa vänsterligister ska anhållas, åtalas och bestraffas. Konservativa amerikaner och presidenten Donald Trump har länge påpekat detta så att Pelosi nu ansluter sig till det lägret signalerar det allvarliga hotet Antifa utgör.

Att Antifa skapar allt mer problem ska dock inte komma som en överraskning för Pelosi och media, som nu börjar rapportera om just detta. Redan under 2016 varnade den amerikanska underrättelsetjänsten FBI tillsammans med departementet för inrikes säkerhet, Department of Homeland Security, för att Antifa höll på att bli allt mer våldsamt och ett växande hot mot samhället och demokratin. Department of Homeland Security förmedlade dessutom formellt att Antifa är att likna med inhemsk terrorverksamhet.

Dock tog aldrig media eller det Demokratiska partiet detta på allvar utan istället gick till verbal attack mot Donald Trump när han poängterade att även vänstern ligger bakom våldet på gator och torg i USA. Efter de senaste upploppen i Berkeley, Kalifornien, där flera journalister dessutom attackerades, verkar dock nu media och Demokraterna slutligen fått upp ögonen för vänstervåldet, vilket bekräftas av Pelosi som nu alltså fördömer och vill låsa in vänsterligisterna i fängelse.

En medborgarrörelse har samlat in betydligt fler underskrifter än vad som behövs och lämnat över dessa till presidenten där han ombeds stämpla Antifa som en terrororganisation, ett beslut Trump formellt måste ta inom 30 dagar per lag.

Federal domare beordrar FBI att lämna ut Hillary-dokument:

På en annan front som omfattar FBI har FBI fått en tillrättavisning av en federal domare. Diverse organisationer har begärt ut dokument av FBI om Hillary Clintons epostskandaler, förfrågningar som FBI vägrat tillmötesgå. Organisationerna tog därför FBI till federal domstol där domstolen beslutade att FBI per lag måste lämna ut dokumenten i fråga om Clinton.

Vissa hävdar att försöket att mörklägga dokumenten signalerar att FBI försöker skydda Clinton eftersom doumenten kan innehålla känslig information om Clinton som fram tills nu inte offentliggjorts.

Vi har alltså anledning att återkomma till detta vid ett senare tillfälle när dokumenten publicerats offentligt.

http://www.democraticleader.gov/newsroom/82917/

http://www.foxnews.com/politics/2017/08/31/pelosi-on-violent-antifa-members-lock-them-up.html

http://www.politico.com/story/2017/09/01/antifa-charlottesville-violence-fbi-242235

http://www.washingtontimes.com/news/2017/aug/28/six-people-including-officer-injured-berkeley-riot/

http://insider.foxnews.com/2017/08/22/thousands-sign-petition-urging-white-house-label-antifa-terrorist-organization

http://www.washingtontimes.com/news/2017/aug/31/judge-fbi-must-disclose-hillary-clinton-email-prob/

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så här är var BN skriver sina ogrundade/paranoida texter efter att ha fått sparken från avpixlat / samnytt...