tisdag 12 september 2017

Federal domare beordrar utredning av Hillary Clintons advokater och deras eventuella medverkan i e-posthärvan

De som följt amerikanska nyheter de senaste åren kan inte undgått epostskandalen kring Hillary Clinton där Clinton använde en personlig epostserver under sin tid som Utrikesminister, trots att det inte är lagligt. FBI utredde detta men beslutade under sommaren 2016 att inte rekommendera åtal mot Clinton till mångas stora förvåning. Dåvarande FBI-chefen James Comey kallade Clinton "extremt ovarsam" i hennes agerande kring epost.

Clinton anklagades även för att ha raderat epostmeddelanden, vilka dock WikiLeaks på något sätt fått tillgång till och släppte offentligt. Även Clintons advoklater anklagas för att ha medverkat i denna härva.

En federal distriktsdomare i delstaten Maryland har därför beordrat en utredning av fyra av Clintons advokater och om dessa medvetet förstört bevis såsom epost som kopplar Clinton till kriminalitet.

Domstolsordern kom efter att en advokat i New York City formellt bett FBI om dokument kring Clinton-skandalen, en förfrågan FBI vägrade samarbeta med. Advokaten lämnade då in en stämningsansökan i domstol som nu en federal domare godkänt och därmed tvingar FBI att lämna ut dokumenten i fråga samt även beordrar en utredning av fyra av Clintons advokater kring raderingen av Clintons epostmeddelanden.

http://www.foxnews.com/politics/2017/09/11/investigation-into-clinton-lawyers-accused-deleting-emails-is-ordered.html

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: