lördag 9 september 2017

Omfattande bedrägerier bland de godkända DACA-migranterna

Amerikanska nyhetsanalyser har nyligen flera gånger rapporterat om DACA, det olagliga amnestiprogrammet som Barack Obama skapade men Donald Trump nyligen beslutade att avsluta. Information framkommer nu att omfattande bedrägerier har präglat DACA-programmet och dess kvalificerade mottagare av DACA-visum.

Enligt en f d anställd, Matt O'Brien, för det amerikanska migrationsverket, USCIS, har närmare varannan, eller till och med en ännu högre siffra, illegal invandrare som godkändes för DACA-programmet begått bedrägeri i samband med dennes DACA-ansökan. O'Brien understryker att DACA-programmet varit extremt utsatt för omfattande bedrägerier bland de ansökande. Dessutom slarvade USCIS med att granska ansökningarna utan per automatik godkände i princip varje ansökan utan djupare granskning.

Hela 98 procent av alla som ansökte godkändes trots att bevis framkom att många ansökanden begick bedrägerier. Handläggare rekommenderade därför regelbundet att DACA-ansökningar skulle nekas på grund av just diverse bedrägerier men chefer beslutade då över handläggarnas huvuden att ansökningarna ändå skulle godkännas.

DACA-programmet kan alltså därmed jämföras med vissa svenska migrationsprogram där migranter ljuger om sin ålder och identitet men ändå får sina asyl-ansökningar godkända av Migrationsverket. De ensamkommande "barnen" från Afghanistan är ett paradexempel på sådant strukturellt asyl-bedrägeri i Sverige där det nu slutligen visat sig att den stora majoriteten av dessa ljuger om sin ålder och många även om sin identitet.

http://www.breitbart.com/texas/2017/09/07/daca-fraud-rate-40-50-percent-says-former-immigration-official/amp/

Se även tidigare inlägg:

Kritiken kring DACA borde riktas mot Barack Obama, inte mot Donald Trump 20170907

Podd 444: DACA en seger för Donald Trump och USA:s säkerhet? 20170906

Donald Trump avslutar migrationsprogram, ger tillbaka ansvaret för migrationspolitik till Kongressen 20170905

Podd 443: Med DACAs upplösning, sätts hundratusentals ungdomars framtid på spel 20170905

Inga kommentarer: