onsdag 27 september 2017

Enligt vänsterliberaler är det förenande att hata och förkasta sin egen nation

I USA pågår nu för fulla muggar protester mot den amerikanska demokratin representerad av flaggan och nationalsången. Vänsterliberaler, ledda av stenrika, överbetalda och bortskämda Hollywood- och idrottssttjärnor samt terrorrörelsen Antifa, leder detta anti-amerikanska arbete och nedbrytandet av civilsamhället och demokratin.

Det intressanta i sammanhanget är att det vänsterliberala etablissemanget bakom denna destruktiva utveckling förklarar sitt avståndstagande från nationalsången och flaggan, och slutligen även sitt eget hemland, med att sådant agerande skapar gemenskap och förenar landet.

Ja, ni läste rätt. Den ena kändisen efter den andra i USA går nu ut och uppmanar till förening av och gemenskap i landet genom att öppet förkasta såväl flaggan som nationalsången, alltså precis samma två symboler som i grunden ett land ska förenas kring, inte förkasta.

Galenskaperna slutar dock inte här. Dessa vänsterliberaler hänvisar samtidigt till den amerikanska konstitutionens första tillägg och att det ingår i yttrandefriheten att offentligt kunna få förkasta flaggan och nationalsången. I det har de helt rätt. Man får förkasta flaggan och nationalsången hur mycket man vill i USA. Amerikanska Högsta domstolen har dessutom fastslagit att det ligger inom yttrandefriheten att till och med elda upp amerikanska flaggan.

Det är dock inte där vänsterliberalernas hyckleri infinner sig. Vänsterliberalernas hyckleri ligger i att samtidigt som de själva värnar om yttrandefriheten som står inskriven i Konstitutionen för att protestera mot USA genom att förkasta flaggan och nationalsången så gör samma vänsterliberaler allt de kan för att stoppa konservativa amerikaner från att använda sig av yttrandefriheten, till exempel genom hot, våld och upplopp sabotera konservativa talare att hålla tal på universitet och genomföra torgmöten.

Detta har nu gått så långt att det amerikanska Justitiedepartementet med Jeff Sessions i spetsen under Donald Trump aktivt måste blanda sig i, i syfte att säkerställa att även konservativa talare ska kunna hålla föredrag på universitet i USA utan att dessa saboteras av vänsterliberaler genom hot, våld och upplopp.

Kort och gott, vänsterliberalerna vill själva åtnjuta yttrandefriheten som skyddas av Konstitutionen för deras politiska och ideologiska syften men vill samtidigt stoppa sina meningsmotståndare från att åtnjuta detsamma. Hyckleriet kan alltså inte bli mer uppenbart. Vänsterliberalerna vill endast att yttrandefriheten ska gälla dom själva men inte andra med annorlunda åsikter, ett hyckleri som aktivt bidrar till att USA splittras allt mer.

Konservativa amerikaner, men även oberoende väljare som många Trump-sympatisörer utgör, upplever ett allt mer splittrat USA och att denna splittring i grunden beror på vänsterliberalernas agerande och hycklande kring till exempel just yttrandefriheten.

Vänsterliberalernas bisarra och demokratifientliga agerande grundas i den upp-och-nedvända föreställningen att om symbolerna för USA, vilket flaggan och nationalsången utgör, förkastas så förenas landet och gemenskap skapas, vilket naturligtvis egentligen leder till den raka motsatsen - splittring och konflikt, alltså dagens USA. Det verkar som liknande sker i Sverige, tyvärr.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: