fredag 24 oktober 2008

Karl Rove diskuterar valläget

Bushs fd chefsrådgivare Karl Rove diskuterar här valläget, och kommenterar bland annat Barack Obamas kommande halvtimmesreklam som kommer att sändas innan valet. Något som historiskt visat sig vara effektivt - men något som McCain inte har några ekonomiska möjligheter att matcha.

Rove kommenterar också situationen med Sarah Palin och försvarar hennes politiska erfarenhet gentemot dem som angriper henne - och menar att hon är mer erfaren än Obama är. Han menar också att den elitiska östkust- mediaeliten attackerat henne brutalt - och att det är detta som gjort att hennes popularitetssiffror på sistone gått neråt.

Av de valanalytiker jag brukar läsa regelbundet är Karl Rove utan tvekan en av de skickligaste, och det är inte helt konstigt att somliga menat att McCains kampanj är avsevärt mer oslipad än Bushs kampanj 2004 under Roves ledning var.

Om McCain kan överleva Obamas tv-reklam och Sarah Palin slå tillbaka effektiv mot dem som försöker svartmåla henne återstår att se. Kanske borde Steve Schmidt be sin gamle chef om en hjälpande hand?

Inga kommentarer: