onsdag 16 september 2009

Obama kallar Kayne West för Jackass

CNBC:s John Harwood satt i måndags ner tillsammans med president Obama för att banda en intervju. Innan intervjun började de två informellt att småprata, och kom in på rap-artisten Kayne Wests agerande, när han i söndags på MTV Video Music Awards tog microfonen från Taylor Swift som tackade för att hon tilldelats Best Female Video award. Kayne West avbröt henne och sa att han tyckte att Beyonce hade den bästa videon. Agerandet blev en skandal. Detta var vad som hände:Dagen efter frågade alltså John Harwood informellt vad Obama (som helt säkert är den första presidenten med någorlunda koll på rap/hip-hop och den moderna musikvärlden) vad han tyckte om Wests agerande, varpå Obama svarade:

"He's a jackass," snabbt medveten om att det idagens mediavärld är svårt att undkomma med något man säger, i synnerhet om man innehar ämbetet som världens mäktigaste man, så tillade Obama snabbt: "Come on guys. Cut the president some slack. I've got a lot of other stuff on my plate."

Det finns inget avtal som säger att något alls är off-the-record, men John Harwood har som policy att inte rapportera det som sägs informellt innan själva intervjuerna (lite socialt småprat med topplirarna torde ju vara charmen med att vara journalist). Kompanjonerna på ABC NEWS hade dock inte den policyn, och snabbt spreds ryktet på ABCS hemsida och på Twitter om att Obama kallat Kayne West för en "jackass". Här är ljudklippet med Obamas uttalande:
Jag är ingen större anhängare av Kayne West, i synnerhet inte efter att han i samband med orkanen Katrina 2005 sa att president Bush hatade svarta - därför är det svårt att inte göra annat än att hålla med Obama.


Källa: Yahoo News

Se även tidigare inlägg:

Obama tar avstånd från rapparen Ludacris 20080731

Inga kommentarer: