lördag 1 augusti 2009

President Bush i Sydkorea

Förre president George W. Bush anlände igår till Sydkorea för att tala om ekonomin och behovet av att ett frihandelsavtal mellan USA och Sydkorea godkänns - ett avtal som han själv undertecknade som president år 2007 men som fortfarande måste godkännas av respektive länders parlament innan det träder i kraft.

Bush hade bjudits in av the Federation of Korean Industries för att tala på deras regelbundna ekonomiska forum på den södra ön Jeju, där han också kommer att spela golf med affärsmän - en syssla han lade ned under sin tid i Vita Huset i vördnadsgest för dem som varje dag kämpar till det yttersta på USA:s krigsfronter.

Bush fördömde också Nordkorea och förklarade att världen behövde skicka ett starkt och tydligt budskap till den nordkoreanska regimen om att upphöra med sina kärnkraftsaktiviteter. Bush förklarade att USA, Sydkorea, Kina, Japan och Ryssland borde säga till Nordkorea att de kommer att fortsätta bemötas av sanktioner och andra konsekvenser om de fortsätter ignorera FN:s resolutioner.

Källor: Yahoo News, JoongAng Daily, UPI

Se även tidigare inlägg:

Bush gav 4-juli-tal i Oklahoma 20090705

Inga kommentarer: