tisdag 23 november 2010

George och Barbara Bush intervjuas av Larry King

President George (41) och Barbara Bush intervjuades i helgen av Larry King där de talade om sin familj, sin sons presidentskap och mycket annat. En mycket intressant och sevärd intervju med en president och ett presidentpar som till skillnad från de andra nu levande presidenterna inte alltför ofta intervjuas offentligt.

George Herbert Walker Bush var under 1980-talet Ronald Reagans vice-president och vann sedan själv presidentvalet 1988. Han var president under övergångstiden från det kalla kriget, när Berlinmuren föll och Sovjetunionen upplöstes. Till stor del blev han dock känd i om världen för att leda FN-koalitionen mot Irak efter att Saddam Hussein 1990 invaderat Kuwait.

Här talar paret Bush om sin relation med sin son - något det under åren spekulerats mycket kring, inte minst i Oliver Stones film "W". Fadern Bush förklarar dock att de hade och har en nära relation i en familj som älskar varandra. George Herbert Walker Bush ger inte bara samma bild av sin relation med sin son, som den sonen själv ger - han ger även samma bild som en utomstående iakttagare som jag själv fått (vilket jag beskriver mer ingående i min recension av Oliver Stones film "W").Här förklarar George Herbert Walker Bush också hur hans sons avsättande av Saddam Hussein var det rätta, och historien kommer att vara vänlig mot George W. Bush:Här talar GHW Bush om sin andre son, Jeb Bush och förklarar att Jeb skulle bli en utmärkt president om så önskat bli. Barbara Bush kommenterar också Sarah Palin och förklarar att Palin nog helst bör stanna i Alaska. GHW Bush förklarar också att president Obama varit väldigt vänlig mot honom personligen, och Barbara Bush förklarar att hon gillar Michelle Obama, och att hon inte tänker kritisera presidenten.Pratet om relationen med sonen George W. Bush är dock inte över - och Larry King har här en överraskning till föräldrarna Bush som också kommenterar W:s bok "Decision Points":Se även tidigare inlägg:

G HW och Jeb Bush besöker Vita Huset 20100131

George Herbert Walker Bush minns murens fall 20091103

Bush den äldre kritiserar liberala programvärdar 20091017

President Obama och George H W Bush uppmuntrar volontärarbete 20091017

George HW Bush hoppar fallskärm på 85-årsdagen 20090613

Inga kommentarer: