tisdag 30 november 2010

Bush live-chattar på Facebook

George W. Bush har nu under en ganska lång tid haft ett Facebook-konto. Tidigare ikväll live-chattade han en timme med Facebooks grundare Mark Zuckerberg från Facebooks högkvarter i Palo Alto, Kalifornien. Zuckerberg och andra FB-anställda ställde tillsammans med tittare frågor till den tidigare presidenten, som bl a besvarade frågan om varför han ställde upp på Facebook-intervjun:

"Because you've got a lot of people paying attention to us, and I'm trying to sell books."


Han fortsatte prata teknologi och förklarade att när han hade återvänt till Dallas förra året, så började han med en Blackberry, men nu har han en iPad.

Här är den timmes långa Facebook-intervjun som är en något annorlunda sådan i jämförelse med de tidigare intervjuerna, vilket till stor del beror på att Bush nu intervjuas av två tämligen unga personer - Bush har dock inga problem alls med generationsklyftan och talar väldigt avslappnat om allt från sina internationella relationer med Rysslands tidigare president Putin och Japans fd premiärminister Kozumi. Han talar också om sin vänskap med Bono från U2 och huruvida han så här i efterhand skulle ha pålyst truppökningen i Irak tidigare, samt om roligare saker som te x vilken "Bush-imitatör" han gillar bäst.

Watch live streaming video from facebookguests at livestream.com


Källa: MSNBC

Se även tidigare inlägg:

Alastair Campbell recenserar "Decision Points" 20101129

Inga kommentarer: