onsdag 24 november 2010

Svensk Al Shabab-medlem hotar Lars Vilks

Lars Vilks hotas återigen, denna gång av en svensk i den somaliska terrororganisationen Al Shabab.

– Var än du är, om inte i dag så i morgon, ska du veta att vi inte har glömt dig, säger al-Shabab-medlemmen Abu Zaid i en videovarning till Vilks enligt den amerikanska gruppen SITE som inriktat sig på bevakning av islamistiska gruppers budskap på internet, skriver DN.

DN skriver:

Enligt Zaid ska den som "kan döda den här hunden som kallas Lars Vilks" få en "stor belöning av Allah".

– Vi kommer att få tag på dig och med Allahs tillåtelse kommer vi att fånga dig var än du är och i vilket hål du än gömmer dig, säger Zaid på en rekryteringsvideo med textremsor på engelska och swahili.


Den här somaliern har alltså svenskt ursprung. Sverige har haft otrevligt många svensk-somalier med dragning till den somaliska terrororganisationen. Sverige bör skärpa lagar för sådana här typer av brott. Om den svenske Al Shabab-somaliern återvänder till Sverige bör han häktas på flygplatsen, åtalas och dömas till ett långt fängelsestraff - därefter följt av utvisning, om han inte har svenskt medborgarskap.

Det finns ingen orsak för Sverige att husera människor som inte vill finna sig i den demokratiska världens fundamentala principer. Lars Vilks har nyttjat den demokratiska friheten inom dess egna ramar - dessa jihadister anser dock att sharia-lagar står över svenska lagar, och uppenbart inte bara gällande deras egen personliga livsföring, utan gällande alla. Det är oerhört skrämmande.

Lars Vilks förtjänar dock åter en eloge eftersom han med sin bild lyckats provocera fram de krafter som uppenbarligen finns inom det svenska samhället som inte accepterar den svenska demokratins grundlagar och grundpremisser.

Denna insikt bör få svenska politiker att verka för högre straffsatser för brott mot yttrandefriheten (där bl a islamister som mordhotar konstnärer) döms till mycket långa fängelsestraff och utvisas där den möjligheten finns. Samt till en mer granskande invandringspolitik gällande invandrare från uppenbara risk-länder som te x Somalia.

Källa: DN

Se även tidigare inlägg:

Bröder fälls för Vilks-attentat 20100923

Vilks mordbrännare i hovrätten 20100906

Inga kommentarer: