söndag 2 januari 2011

Egyptisk midnattsmässa slutar i blodbad

Dagen före julafton skrev jag följande inlägg om hur en egyptisk präst förklarade att muslimska fundamentalister villa driva bort de kristna från mellanöstern.

Under nyårsnatten slutade en kristen egyptisk midnattsmässa i blodbad när en bilbomb sprängdes vid den koptiska församlingen i al-Qidiseen-kyrkan i Alexandria, Egypten. 21 människor dödades och 79 skadades.

– Folk var på väg ut ur kyrkan. Själv var jag inne i i kyrkan när jag hörde en enorm explosion. Och när jag kom ut såg jag hur flera människor brann, säger Mena Adel till nyhetsbyrån AP, skriver DN.


- Om biskopen hade avslutat mässan två minuter tidigare hade blodbadet blivit ännu värre, sade 30-åriga Nermin Nabil från sin sjukhussäng, skriver SVD.


Al-Qaidas utlöpare i Irak anklagas för attentatet som fördömts från många håll i hela världen, av såväl påven som president Obama.

Här har MSNBC ett reportage om explosionen:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyOch här har Fox News ett inslag om president Obamas fördömande:Våld mot muslimer här i västvärlden är ett problem. Otrevliga saker har hänt, det går inte att förneka. Men trakasserier av muslimer här i väst går inte att jämföra med det besinningslösa våld som kristna utsätts för runtom i muslimvärlden. I ett samhälle (Sverige) där budskapet ständigt trumpetas ut från offentligt och officiellt håll att det är islamofobin som är det stora hotet - ett större hot än militant islamism i sig, ger nyheter som dessa - hur tragiska de än må vara - ett visst perspektiv.

Källor: SVD, DN

Se även tidigare inlägg:

Muslimska extremister vill rensa mellanöstern från kristna 20101223

Inga kommentarer: