söndag 7 november 2010

Keith Olbermann avstängd från MSNBC

MSNBC:s högljutt liberala programvärd Keith Olbermann har stängts av från MSNBC på obestämd tid efter att det framkommit att han tidigare i år i strid med MSNBC:s regler har skänkt pengar till tre demokrater som sökt federalt ämbete.

"I became aware of Keith's political contributions late last night. Mindful of NBC News policy and standards, I have suspended him indefinitely without pay," förklarade MSNBCs president Phil Griffin i ett uttalande.


Olbermann erkände att han gett 2,400 dollar till tre demokratiska kandidater, bland annat senatskandidat Jack Conway i Kentucky (som besegrades av Rand Paul). Enligt reglerna behöver MSNBC:s programvärdar dock programkanalens tillstånd innan de skänker pengar till politiska kampanjer eftersom det kan uppfattas som intressekonflikt. CNN har också de samma policy.

Keith Olbermann är en av de mindre trevliga programvärdarna - vilket också inkluderar de liberala programvärdarna på MSNBC. En sådan som alltid tänker det sämsta möjliga om sina meningsmotståndare och sällan spär med orden i sina försök att beskriva dessa. Han är således ingen sympatisk typ - men han menar sig åtminstone inte vara neutral och jag har svårt att se varför MSNBC behöver sådana regler gällande så uppenbart liberala programvärdar som Keith Olbermann - som mig veterligen aldrig försökt eller utgett sig för att vara neutral. Att han skänkt pengar till några demokratiska kandidater känns lika icke-förvånande som att påven gillar nattvard.

Källa: CNN

Se även tidigare inlägg:

Jon Stewart försvarar Scott Brown mot Keith Olbermann 20100123

Inga kommentarer: