måndag 31 augusti 2009

Schwarzenegger auktionerar ut signerade Kalifornienprylar

Arnold Schwarzenegger har kommit på en ny idé för att boosta sin delstats haltande ekonomi. Han ska sälja överblivna prylar som ägs av staten. Allt från datorskärmar, surfingbrädor och 500 bilar ska bort auktioneras ut såväl i vanliga lagerlokaler som på e-bay och Craigslist. Prylarnas värde utgör dock inte några gigantiska summor - ens med Kaliforniens mått, och utifrån deras värdelösa ekonomi mätt - men vars värde Arnold tänkt förhöja genom att signera med sin autograf. En idé han fick efter ett tips från en av sina 900 000 fans på Twitter, där Arnold också upprättat ett forum där folk kan tipsa om hur man ska täcka budgetunderskottet på 24 miljarder dollar.

Vem vet - auktionen kan kanske bli en god början. Arnold Schwarzenegger är trots allt inte bara guvernör utan också filmstjärna - och även om han själv inte medverkade (och inte fick vara med) i den senaste Terminator-filmen (vilket nog var lika bra), så suckade förmodligen många fans - likt mig själv - när de såg Terminator 4, över att man inte gav filmserien ett värdigt avslut med Terminator 2 - när Arnold Schwarzenegger helt enkelt var coolast, störst, starkast och den filmstjärna vars autograf man helst skulle vilja ha. Det var förstås då - därefter gick allt i Terminatorväg neråt...

Nu finns risken att Schwarzenegger lämnar guvernörskapet i Kalifornien i samma kvalitetsmässiga B-skick som de senaste två Terminatorfilmerna (för att inte tala om spin-off serien The Sarah Connor Chronicles). Än är han dock fortfarande guvernör, och den här auktionen är hans senaste försök att skjuta upp den Kaliforniska ekonomins Judgement Day.

Och precis som när vi såg Terminator 2 och nervöst höll tummarna för 16 år sedan, så får vi hoppas att han Governator-Arnold lyckas den här gången också.

Källa: SVD

Se även tidigare inlägg:

Schwarzenegger talar om Kalifornien, ekonomin och framtiden 20090730

Kalifornien och Texas - två exempel för nationen 20090712

Kalifornien - den oregerliga delstaten 20090628

Kaliforniens direktdemokratiska överskott 20090531

Inga kommentarer: