fredag 4 februari 2011

Birgitte Gabriel om Anjem Choudary

Den konservativa kristna amerikanska anti-islamisten Birgitte Gabriel kommenterar här Sean Hannitys intervju med Anjem Choudary:

Del 1:



Del 2:



Anjem Choudary måste förstås sättas i ett visst perspektiv. Det perspektiv uppenbart att påpeka är att han inte representerar alla muslimer. De flesta västerländska skribenter, reportrar etc är snara med att betona den saken, och det är också sant. Han representerar inte alla eller ens de flesta muslimer i västvärlden. Däremot är han långtifrån ensam, och han utgör en representativ symbol för många aktiva europeiska och västerländska muslimer. Den saken bör det inte stickas under stolen med. Ta en titt på detta klipp från de muslimska demonstrationerna mot påvens besök i London i höstas. En av de skrikande skäggiga muslimska gaphalsarna är Anjem Choudary - men han är inte ensam, och de europeiska militanta islamister som han representerar bör inte underskattas.

I USA finns det en mycket sund, balanserad och insiktsfull konservativ rörelse som inte gör det, det bör vi i Europa både vara mycket tacksamma för och lära av.

Se även tidigare inlägg:

Sean Hannity intervjuar Anjem Choudary 20110204

Inga kommentarer: