tisdag 1 februari 2011

Hatpropaganda från den liberala vänstern

Jag är generellt ingen fan av den konservativa reportern Michelle Malkin, men här har hon en utmärkt sammanställning av diverse hatpropaganda från den liberala vänstern. Alltifrån Bush-hatet till angreppen på Sarah Palin (Klicka och ta en titt).

Jag har ingen total koll på anti-propagandan vare sig från vänstern eller högern - däremot har jag inget minne av att någon någonsin så uttryckligen manat till mord på Obama. Vad som däremot står tydligt är att denna hätska propaganda helt uppenbart finns på båda politiska kanter.

Här i Sverige omrapporteras dock väldigt sällan hatet mot republikanerna, och om så görs så kritiseras detta hat inte. Däremot så rapporterar svenska reportrar mer än gärna när någon gör hatfyllda utspel mot Obama. Därtill förmedlar man också den felaktiga bilden av att te-party-rörelsen överlag skulle vara någon slags hatfylld milisgrupp (med anslag likt de ovan, fast mot Obama). Någon rättvis rapportering handlar det inte om, och därför fyller Michelle Malkins arkiv en viktig funktion. Det bör dock inte förvåna någon.

Jag håller för närvarande på att läsa nuvarande senator Al Frankens satirbok "Lögner: och de lögnaktiga lögnarna som sprider dem" - där denne går till hårt angrepp mot Fox News, George W. Bush mfl. Det är ingen märkvärdigt bra bok, utan en bok fylld av precis den simpla satirpropaganda det är att vänta av Franken. Men i den svenska utgåvan skriver den svenska journalisten Lars Åberg ett förord som är värt att till vissa stycken citera. Lars Åberg har här sin hemsida där han i sin presentation om vem han är bl a skriver:

Jag arbetar med samhälls- och kulturjournalistik för bl a Göteborgs-Posten, Sydsvenskan, Sveriges Radios P1 och magasin och facktidningar som Res, Dagens Arbete, Vi, Forum och Skolvärlden. Har också skrivit flera böcker om Sverige och USA.


En inflytelserik svensk USA-reporter med andra ord. En sådan som förmedlar en bild av USA och amerikansk politik till vanliga svenskar som lyssnar på P1 och läser Sydsvenskan och andra tidningar. Så här låter det dock i förordet till Al Frankens bok:

"Att George W. Bush handskas vårdslöst med sanningen framgår både av denna bok och av hela hans politiska gärning. Vi väntar fortfarande på att få höra mer om massförstörelsevapnen i Irak. Skattesänkningarna ör de rika kom knappast som någon överraskning..."


"I likhet med Ronald Reagan tycker Bush att politik är något som inkräktar på fritiden. Därför är han nästan lika ofta hemma med hundarna på ranchen i Texas som på jobbet i Washington"


Om Fox News skriver Åberg så här:

"Det finns människor som får sin information via Fox News. Det är en extra bonus för dem som står bakom kanalen. Själva kan de inte ha ambitionen att informera. En av deras programidéer är i stället att placera folk i studion som är oförskämda och påstår vadsomhelst; med sådan underhållning hittar man till sist en ganska stor publik, som håller med om att akademiker från östkusten är idioter. En av dem som påstår vad som helst hos Fox heter Sean Hannity och han hyvlas rejält i den här boken."


Jag hade kunnat citera mycket mer, men det där räcker nog. Lars Åberg är alltså en aktad svensk reporter. Ni förstår poängen...

Källa: MichelleMalkin

Se även tidigare inlägg:

P1:s Konflikt om Tunisien och Bushs demokratiagenda 20110131

Inga kommentarer: