tisdag 24 februari 2009

Obama är populär

Att Obama är populär, är ingen nyhet och hans popularitet ligger i USA på 68%. Men vad som är relativt nytt är dock att även hans stimulanspaket vunnit allmänhetens gunst och 58% anser att stimulanspaketet kommer att göra ekonomin bättre.

Bland Republikaner har dock åsikten att Obama gör ett bra jobb, sjunkit från 62% till 37% - i samband med stimulansförhandlingarna där Republikanerna menar att de inte blev tagna på allvar. De fick en chans att göra sig hörda, men bara om de höll med Demokraterna - gjorde de inte detta så körde Demokraterna sitt race i alla fall. Vilket förstås är helt i enlighet med den Demokratiska processen, men däremot kan det inte sägas vara "bipartisanskt", vilket Obama sagt att han skulle vara. Menar Republikanerna.

Obamas stora popularitet gör dock att det för presidentens del fortfarande är möjligt att köra sitt race, eftersom allmänheten i dagsläget inte tycks hålla med Republikanerna. Men om det är något som är säkert i amerikansk politik så är det att saker och ting kan förändras. Och göra det snabbt.

Källa: Washington Post

Se även DN

Inga kommentarer: