torsdag 12 februari 2009

Porrstjärna går i kamp med Republikansk senator

Porrstjärnan Stormy Daniels från Louisiana ska göra ett försök att konkurrera med delstatens Republikanske senator David Vitter 2010, som 2007 associerades med "D.C. Madam" - en kvinna som bedrev ett prostitutionsnätverk där senator Vitters nummer fanns. Vitters säger att hans hustru förlåtit honom - men nu tycks han få möta en sida av sexindustrin än en gång - fast kanske på ett annat sätt än väntat. Här är ett klipp om saken:Det var den 29-åriga Stormy Daniels fans som satte upp en websida vid namn DraftStormy.com i försök att få henne att ställa upp i senatsvalet, något hon nu tycks ha bestämt sig för.

Politico har nedan en ljudintervju med henne, där hon säger att hon inte tillhör något parti men att hon är pro-choice. Hon var också för Irakkriget i dess början, men anser sedan dess att det skötts dåligt. Om George W Bush säger hon att han är en "idiot".

Stormy tycks sakna karisma, och hittills har porrstjärnornas möjligheter i amerikansk politik varit begränsade (till skillnad från filmstjärnornas). 2006 gjorde porrstjärnan Mimi Miyagi ett försök att bli guvernör i Nevada, där en av henne slogans var: "I'm bare and honest at all times." Hon besegrades dock i det Republikanska primärvalet med stora marginaler av Nevadas nuvarande guvernör Jim Gibbons. Sedan dess har Mimi gått över till Libertarianerna.

Nu är det alltså nästa porrstjärnas tur. Här är intervjun med Stormy Daniels:Se även tidigare inlägg:

Playboys grundare talar politik 20090110

Inga kommentarer: