tisdag 17 februari 2009

"Moderat" muslim åtalad för att ha halshuggit sin fru

Den 44-årige Muzzammil Hassan från delstaten New York - grundare av Bridges TV; en kanal som startades 2004 i syfte att ge en bättre bild av muslimer - har nu åtalats för att ha halshuggit sin 37-åriga hustru Aasiya Z. Hassan som hade utkrävt skilsmässa från sin make pg a att denne behandlat henne "grymt och inhumant", rapporterar Fox News.

Medveten om att hon i och med skilsmässan befann sig i stor fara, hade hon från och med den 6 februari också fått domstolsbeskydd som förhindrade maken Muzzammil Hassan från att komma in i hemmet. Hennes kropp hittades i tv-studion och polisen utesluter inte att det hela rört sig om hedersmord.

Distriktsåklagare Frank A. Sedita III kommenterade mordet med orden:

"Obviously, this is the worst form of domestic violence possible,"

2004 gjorde Muzzammil Hassan följande uttalande i samband med lanseringen av sin tv-kanal:

"Every day on television we are barraged by stories of a 'Muslim extremist, militant, terrorist, or insurgent. But the stories that are missing are the countless stories of Muslim tolerance, progress, diversity, service and excellence that Bridges TV hopes to tell."

I samband med Israels krig mot Hamas gjorde den svenske muslimen Mohammed Omar - som gjort sig känd för att representera en "moderat islam", som likt Bridges TV önskat ge en annan bild än den stereotypiska bilden av "muslimer som terrorister" en helvändning och förklarade i en känsloladdad insändare till Expressen att han nu stödde Hamas, och vidare förklarar att han nu med stolthet är en "radikal muslim".

Om jag inte minns helt fel så var det islams näst störste profet - Isa (på svenska Jesus)- som sa något i stil med att det hjärtat är fullt av talar munnen, och att på frukten känner man trädet. Jag skrev i ett tidigare inlägg om hur den holländske debattören och politikern Geert Wilders nekats inträde till Storbritannien, pg a dennes film provocerande film "Fitna" - där han genom att visa upp "radikala muslimers handlingar" varvat med citat från Koranen (som te x att halshugga de otrogna varhelst de befinner sig, från sura 5) vill skapa en kritisk debatt gällande islams plats i västvärlden.

Alla muslimer är inte terrorister. Och alla muslimer tror inte på någon "radikal teologi". Men något är allvarligt fel i den västerländska självbilden om människor som Muzzammil Hassan och Mohammed Omar fritt kan starta tv-kanaler och skriva vad helst de vill - medan kritiker av islam så som Geert Wilders nekas inträde i det historiskt mest "västerländska" landet av alla.

Se även tidigare inlägg:

Geert Wilders nekas inträde i Storbritannien
20090214

Inga kommentarer: