lördag 17 oktober 2009

Jon Stewart om GOP:s nya hemsida

Republikanerna försökte nyligen lansera en ny hemsida - gop.com - men stötte redan från början på en mängd problem. Undersidor som inte fungerade, och en hel del överhypade saker. Jag kikade aldrig på sidan (innan de fixade till den) - men SVD:s USA-bloggare Martin Gelin beskriver på sin blogg i följande inlägg mer detaljerat vad som inträffade efter att sidan offentliggjorts. En av dem som kollade in sajten noggrant var dock Jon Stewart, som här på sitt eget sätt beskriver Republikanernas moderniseringsförsök:

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
You've Got Fail
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorRon Paul Interview


Att Republikanerna är tämligen värdelösa på allt vad Internet heter, är ingen nyhet. Under partikonventen förra året så använde sig RNC av YouTube för att visa sina konvettal, medan Demokraterna däremot hade HD-kvalitativa snabba SilverLight live-streamningar från sitt konvent. Tidigare i år gjorde Republikanernas minoritetsledare i Representanthuset John Boehner en dålig reklamsnutt (se länk nedan) - som helt enkelt var ja, föråldrad. GOP:s nya hemsida (med "Musse-Pigg-Michael-Steele" i spetsen) är inte mycket bättre.

Ett, för Republikanernas del, undantag i detta dystra scenario är dock Vita Husets hemsida, som nu är mycket sämre än den var under George W. Bushs tid. Rent tekniskt är den nya hemsidan förstås bättre, eftersom tekniken utvecklats; radioklipp har förbytts till YouTube-klipp och lågupplösta videoklipp förbytts till högupplösta motsvarigheter - men till sin struktur och design är den i mitt tycke mycket sämre. Dock bättre än GOP:s senaste Internetprojekt.

Se även tidigare inlägg:

John Boehners anti-Obama reklam 20090702

Inga kommentarer: