måndag 5 oktober 2009

Obamas beslutsångest kring Afghanistan

Obama har för närvarande beslutsångest kring huruvida han ska följa general McChrystals önskan om att skicka upp till 40 000 ytterligare soldater för att besegra talibanerna i Afghanistan, eller om han ska försöka med en lite mildare strategi - i hopp om att rädda landet från att återigen falla i händerna på en grupp egenrättfärdiga turbanbeklädda grottmänniskor som i Guds namn stenar kvinnor till döds på fotbollsarenor, arkebuserar förälskade par och kastar syra i ansiktet på flickor som vill gå i skolan.

Valet borde inte vara svårt. Men för en president som spenderat större delen av sitt liv med att studera diverse vänsterliberala vänsterdiskurser om internationell konflikthantering så överväger Obama än det ena, än det andra. Förhoppningsvis kommer han att fatta rätt beslut: nämligen beslutet att vinna kriget och "krossa al Qaida och döda Bin Ladin" - som han en gång själv så självsäkert uttryckte saken.

Här några gamla låtar Obama borde lyssna på när han överväger sitt beslut. Dels Tobey Keiths klassiker The Talbian Song:



Och dels Rob Gees "Fuck Osama Bin Laden":



Och sist men inte minst borde han titta på en del gamla tal från sin föregångare. 2005 - när situationen i Irak var som mörkast och president George W. Bush stod i en snarlik situation som Obama nu gör och var omgiven av vänsterakademiska tyckare, så förklarade denne tydligt och enkelt sin inställning till situationen på följande sätt:

"We will never back down,
we will never give in,
and we will never accept anything less
than complete victory."




Se även tidigare inlägg:

Senatorer diskuterar utrikespolitik 20091005

Inga kommentarer: