fredag 11 februari 2011

CPAC 2011 - del 4: Kristi Noem

Kongresskvinna Kristi Noem från South Dakota talar på denna länk om hur hon kom att engagera sig i politiken. Något som började när hennes far - som lärt henne att kunna sköta sig själv - dog i hennes unga år och den federala regeringen gjorde ekonomin besvärlig för dem.

Nu kommer hon tillsammans med de andra republikanerna i Representanthuset att vara beredda att fatta tuffa beslut. Hon förklarar att författningsfäderna förmodligen inte skulle tro sina öron om de hörde att USA idag hade en president som tillsatt omkring 40-tsarer som överser alla möjliga industrier och ökar regeringens makt. De skulle heller aldrig kunna tro att en president skulle kunna driva igenom ett stimulanspaket som skjuter statsskulden i höjden.

Nu - med republikaner i Representanthuset som faktiskt inledde kongressen med att läsa Konstitutionen - hoppas hon dock att saker och ting ska förändras.

Kristi Noem är ännu en av de politiker som i princip var okänd tills hon tog ett kliv in i storpolitiken. Något hon också gjorde på ideologiska grunder, och partiet behöver onekligen ideologiska republikanska kvinnor. Kristi Noem verkar vara en sådan.

Se även tidigare inlägg:

CPAC 2011 - del 3: Pat Toomey 20110211

--------------

Kristi Noem om republikanernas agenda 20101120

Inga kommentarer: