onsdag 9 februari 2011

Hustru-halshuggande muslim dömd skyldig

Muzzammil Hassan, den muslimske man som i februari 2009 arresterades för att ha halshuggit sin hustru, har dömts skyldig av en domstol i New York.

Muzzammil Hassan agerade som sin egen försvarsadvokat och var även sitt eget vittne. Han förklarade för rätten att hans hustru var manipulativ och att hon också misshandlade honom - något det dock inte fanns utrymme att på ett seriöst lägga fram i ett samhälle där män sällan kan betraktas som offer för misshandel av kvinnor. Som exempel förklarade han att hans hustru bl a besökte en doktor som antog att hon blivit misshandlad, men det gjordes under tidpunkter när han själv var utomlands. Han förklarade också att det var han som var rädd och fruktade för sitt liv.

Oavsett vilken halt av sanning eller bristande sanning i hans försvar, så kvarstod dock det synnerligen bisarra faktumet som överskuggade allt annat: att hans hustru blev mördad med en mängd knivhugg och sedan halshuggen, möjligtvis medan hon fortfarande var i livet. Åklagaren betonade i sitt anförande att den åtalade hade köpt två jaktknivar innan mordet, och att dessa inte var köpta för något annat syfte än dådet. Ett dåd som på inga sätt, och enligt inga juridiska kriterier, kunde betraktas som självförsvar.

Efter en timmes överläggningar beslöt juryn att döma Mr Hassan skyldig. Straffet kommer att offentliggöras den 9 mars och Muzzammil Hassan riskerar han ett maxstraff på mellan 25 år och livstids fängelse.

Här är ett nyhetsinslag om händelsen. För dem som inget kan om detta åtal så kan noteras att Muzzammil Hassans hustru Aasiya Zubair hade krävt skilsmässa pg a våld en tid innan mordet. Enligt Wikipedia hade Muzzammil Hassan haft två tidigare hustrur som också skilt sig pg a hustrumisshandel. Noteras kan också att den åtalade 2004 grundade TV-kanalen Bridges TV i syfte att motverka fördomar mot muslimer.Källor: WGRZ, CNN

Se även tidigare inlägg:

"Moderat" muslim åtalad för att ha halshuggit sin fru 20090217

Inga kommentarer: