torsdag 5 november 2009

George W. Bush pratar baseball i Japan

President Bush har i veckan besökt Japan där han invigde en match i det japanska baseball-mästerskapet Japan Championship Series, genom det cermoniska utkastet i Tokyo Dome i den japanska huvudstaden. Bush besökte matchen mellan Yomiuri Giants och Nippon Ham Fighters tillsammans med den tidigare japanske premiärministern Junichiro Koizumi.

Utanför arenan hade dock demonstranter samlats med skyltar som sa saker som: “Arrest Bush,” “The King of War,” och “Bush Go to Jail.”

Inne på arenan var stämningen dock varmare, och Bush imponerades av fansens strukturerade hejarklack:

“I found that to be a lot of fun,” sa Bush. “If fans have fun, they’ll keep coming back.”

Bush lät sig heller inte dras in i någon politisk debatt utan talade senare vid det ansedda Waseda University inför en sport-vetenskapsklass, där Bush - som varit delägare i Texas Rangers baseball-lag - talade om hur man drev en sport franchise.

“Now I’m retired, so I’m glad to be talking about sports,” sa Bush till eleverna. Han gav sedan några tips om hur man specifikt drev ett bra baseball-lag, och förklarade att det var viktigt med en bra miljö på arenan, anlita bra baseball-folk att välja ut spelare och behandla media som en allierad, inte som en motståndare. Så enkelt var det dock givetvis inte att driva ett lag: ledaren måste också vara beredd att ta ansvar för såväl med- som motgångar. Bush förklarade sedan att han var ansvarig för missen att 1989 byta bort baseballstjärnan Sammy Sosa.

George W. Bush reser för närvarnade runt och håller föreläsningar för att samla in pengar till sitt presidentbibliotek. I helgen besökte han Indien, där han pratade om sin utrikespolitik om president.

Källor: Japan Today, Japan Today

Se även tidigare inlägg:

George W. Bush besöker Indien 20091103

Japans regering utreder hemliga USA-pakter 20090925

Inga kommentarer: