fredag 13 november 2009

Vita Husets krig mot Fox News - del 2

Kriget mellan Vita Huset och Fox News har lett till seger - segraren är Fox News. Naturligtvis rörde det sig inte om något riktigt krig, så därför är det inte helt lätt att tala om en vinnare eller förlorare. Men ta dessa saker i akt:

1: Anita Dunn, Vita Husets talesperson som var den som på sätt och vis var den som drog igång hela ståhejet, har beslutat sig för att avgå. Visserligen har hon förklarat att beslutet fattades av henne redan innan konflikten med Fox News, men ärligt talat: hon har haft jobbet i några månader, om hon tänkt sig syssla med saken för en så kort tid borde hon inte ha tackat ja till jobbet ens från början. Troligtvis har det mer att göra med Glenn Becks avslöjande av en video där Dunn förklarar att Mao Tse Tung var en av hennes favoritfilosofer.

2: Obama, som under sin mediablitz tidigare i höst vägrade att låta sig intervjuas av Fox News pg a att Fox inte ville sända hans stora sjukvårdstal inför kongressen live - har nu, enligt Huffington Post, gått med på att låta sig intervjuas av Fox. (OBS: uppgiften ännu inte helt bekräftad).

Om Fox News hade varit betydelselösa, och Obama helt enkelt kunde ignorera dem - så hade dessa saker med största säkerhet inte hänt. Därför går det att trovärdigt hävda att slutrepliken i detta "ordkrig" kammades hem av Fox News. Den konservative opinionsbildaren David Frum skriver om saken:

"The war ends exactly the way wars between politicians and media organizations always end: with the politician’s capitulation.

This outcome confirms the theory that there was no Obama masterplan, just a careless slip by a White House communications director that escalated out of control."


Se även tidigare inlägg:

Vita Husets krig mot Fox News - del 1 20091023

Inga kommentarer: