söndag 8 november 2009

Representanthuset röstar ja till sjukreform

Representanthuset röstade igår igenom Nancy Pelosis förslag till sjukvårdsreform med 220 av de 218 röster som behövdes. Detta efter att ett tillägg gjorts om att försäkra att inga statliga pengar medverkar till aborter. Ett tillägg Republikanerna som motsätter sig reformen, röstade för. Ironiskt nog så kan det tillägget dock varit det som förmått konservativa Demokrater att rösta ja till hela reformen.

Det var en triumferande Nancy Pelosi som jämförde förlsaget med godkännande av Social Security 1935 och Medicare 1965. President Obama lät också förklara att han såg fram emot att underteckna sjukvårdsreformen vid slutet av året.

Dit är vägen dock fortfarande lång. Nancy Pelosi lyckades med sin uppgift. Men för Senatens majoritetsledare Harry Reid så är situationen svårare. Han måste få ihop 60 röster för att få Senatens förslag godkänt. Något som i dagsläget ter sig väldigt svårt eftersom han måste få hjälp av den oberoende Demokraten Joe Lieberman, som sagt sig inte vara intresserad av Senatens reformförslag.

För närvarande kan dock Demokraterna känna sig nöjda med Nancy Pelosis jobb.

Källor: Yahoo News, MSNBC

Se även tidigare inlägg:

Röstning om anti-abort-tillägg i Pelosi-care 20091107

Inga kommentarer: