söndag 15 november 2009

Rudy Giuliani om terroriståtalen

Dick Erixon länkar på sin blogg här till följande intervju med New Yorks tidigare borgmästare Rudy Giuliani som kommenterar Justitieminister Eric Holders beslut att åtala 9/11-terroristerna vid en civil domstol i New York.

I en civil domstol kan de åtalade komma att frikännas (risken är mycket liten anser dock jag personligen) pg a att bevisbördan är för låg, eller pg a att bevis framkommit genom "tortyr" - i värsta fall det innebära att de helt enkelt blir frisläppta. Vad ska Obama göra då? Arrestera dem igen, eftersom de är terrorister?

En hypotetisk frågeställning som i intervjun diskuteras - och även om det inte är särskilt troligt, så visar det ändå på problematiken med att behandla terrorister som Khalid Sheik Mohammed som simpla brottslingar istället för som terrorsiter. Och problemet med att hantera terroristerna som att vad de utfört var ett brott, snarare än en krigshandling. Här är Rudy Giuliani som här, liksom alltid, framför väldigt knivskarpa argument:Se även tidigare inlägg:

Förre Justitieminister Michael Mukasey om terroriståtalen 20091114

Inga kommentarer: