fredag 13 november 2009

Carrie Prejean avfärdar Larry King

Carrie Prejean - Miss California 2009 som blev känd när hon i Miss USA förklarade att hon ansåg att äktenskapet var någon som borde förbehållas en man och en kvinna, varpå hon snabbt blev en hjälte inom den konservativa rörelsen - har sedan dess gått en brokig väg: hon förlorade sin titel som Miss California, planerade att stämma dem för "religiös diskriminering" och drog tillbaka stämningen. Häromdagen uppdagades också en "sexfilm" där Prejean poserar. Hon har dock gjort vad hon kunnat för att inte behöva tala om några av dessa saker - samtidigt som hon försökt visa sig offentlig för att promota sin nya bok "Still standing". Häromdagen besökte hon Larry King - men när han frågade en helt självklar fråga, så hände följande:



MSNBC har här ett inslag om hennes intervju på Larry King och de tidigare turerna kring henne:



Carrie Prejean vore förstås precis lika ointressant som hennes bok verkar vara, om det inte vore så att hon faktiskt ges en röst inom den konservativa Republikanska rörelsen. I september talade hon inför de konservativas konferens Values Voter Summit, och inget tyder på att hon tänker sluta med sin politiska aktivism nu när hon fått smak för saken. Jag har svårt att tro att särskilt många under 35 kan tycka särskilt bra om Prejean. Orsaken till det är inte hennes kristna tro, eller hennes specifika åsikt om gay-äktenskap - utan snarare hennes smått diviga personlighet i kombination med vad som tycks vara ett totalt bristande intresse för intellektuella resonemang. Rod Blagojevich har mer stil och charm än hon har - och Mike Huckabee, Newt Gingrich och de andra av det Republikanska partiets äldre herrar som önskar se föryngring av partiet, bör ta i akt att en sådan föryngring har föga med ålder att göra. Ronald Reagan var inte ung - men ingen "föryngrade" det Republikanska partiet i större utsträckning än han gjorde: att han lyckades med det berodde dock inte på hans ålder utan just på att han hade det som Prejean och i viss mån Sarah Palin (även om Palin är mycket bättre än Prejean, och av många orsaker -trots sina många brister- att föredra som president framför Obama) saknar: nämligen stil och en reflekterande förmåga i kombination med ideologiska övertygelser.

Republikanernas främsta uppgift borde vara att hitta en sådan: jag satsade tidigare mina slantar på Bobby Jindal - men lutar för närvarande mer mot Marco Rubio (med Jeb Bush som jokern i leken).

Se även tidigare inlägg:

Values Voter Summit 2009 20090920

Sarah Palin och Carrie Prejean parar ihop sig 20090509

Inga kommentarer: