onsdag 11 augusti 2010

Michael Moore om vänsterns kritik mot Obama

Keith Olbermann tar här upp den tilltagande konflikten mellan Obama-administrationen och den liberala vänstern, där Obama-administrationen försöker värja sig från kritik. Olbermann intervjuar här Michael Moore som länge varit en stark supporter av Obama, men som nu riktar skarpare kritik mot en administration som tycks driva en politik på "samma gamla sätt" som tidigare. När Obama valdes 2008 så röstade folk för förändring men har fått en administration som backar vid första bästa politiska konflikt:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyJag delar givetvis inte vänsterns syn på Obama, som jag anser vara mer vänster än han gav sken av (vilket är problemet i amerikansk politik med icke-ideologiska kandidater). Missförstå mig inte, Obama har en vänsterliberal ideologi - men han är ännu mer intresserad av praktisk politik, varför han gör kompromisser som vänstern säkerligen inte tycker om. Likväl har han i bagaget (och i stora delar av den praktiska politiken) kvar sitt vänsterbagage, vilket gör att högern (och mittenväljare) heller inte gillar honom.

Jag för egen del ogillar hans liberala vänsterreformer som sjukreformen och finansreformen, men stöder te x andra delar av hans politik - främst kriget i Afghanistan, men även hans utbildningsreform etc - med en (förhoppningsvis) republikansk kongress från och med nästa år så kan Obama kanske balanseras på ett sådant sätt att han börjar driva en mer neokonservativ politik - vilket skulle gynna USA mycket.

Se även tidigare inlägg:

Michael Moore upprörd över Obamas beslut 20091203

Michael Moores budskap till President Obama 20090930

Inga kommentarer: