tisdag 10 augusti 2010

Manga ska påminna om den japan-amerikanska alliansen

USA tänker använda sig av manga för att på ett enkelt sätt påminna unga seriefantaster i Japan om vikten av den japan-amerikanska alliansen. Fyra serier kommer att släppas i vilken en amerikansk pojke besöker en japansk flicka - pojken föklarar för flickan varför han vaktar hennes hus och säger:

"Because we have an alliance," he says. "We are 'Important Friends'."


Flickan drar sedan slutsatsen:

"It's good to have a friend you can rely on to go with you,"


Major Neal Fisher, biträdande direktör för de japanska USA-styrkornas public affairs office förklarar att manga-serien är ett:

"light-hearted approach to telling the story of the alliance through the eyes of two young people who are learning why the US military are in Japan".


Han förklarar att mangan valdes av den enkla anledningen att manga är så populärt i landet där flera unga läser manga än dagstidningar.

Mangan lär inte räcka för att förklara den fulla innebörden och vikten av den japan-amerikanska alliansen, men det var onekligen en rolig grej. Medan Sverige på allvar jämställt manga/anime/hentai (tecknad animeporr) med barnporr, så ter sig det amerikanska initiativet upplyftande (omslag kan ses här).

Källor: BBC, DN

Se även tidigare inlägg:

Japans regering och den amerikanska militären 20100615

Inga kommentarer: