lördag 3 oktober 2009

Sarah Palin håller sig kvar i rampljuset

Alaskas tidigare guvernör och fd vice-presidentkandidat Sarah Palin håller - trots sin avgång fortfarande sig själv kvar i rampljuset. I samband med sjukvårdsdebatten var hon den som gjorde uttrycket "dödspaneler" mest känt, som en beskrivning av vad en statlig sjukvård skulle innebära. För en dryga vecka sedan talade hon i Hong Kong, vilket var hennes första utrikespolitiska tal. Associated Press har här ett inslag om hennes internationella tal:



Palin är - trots den kritik hon fått - fortfarande populär bland de Republikanska kärnväljarna. För några dagar sedan offentliggjorde hon också sin 432 sidors långa bok "Going Rogue: An American Life" som snabbt blivit en bästsäljare och tryckts i en upplaga på 1,5 miljoner - samma antal som senator Kennedys memoar "True Compass".

Hennes popularitet och önskan att hålla sig kvar i rampljuset gör också att det inte går att utesluta att hon överväger att ställa upp i Republikanernas primärval 2012 för att konkurrera om kandidaturen att få bli den som utmanar president Obama. Alla är dock inte helt förtjusta i den tanken. John McCains tidigare kampanjstrateg Steve Schmidt kommenterar här Sarah Palins evenutella 2012-kandidatur:



Om man har åsikten att Obama för en dålig politik pg a att han baserar sin politik på en dålig ideologi - så är Sarah Palin förmodligen att föredra, trots hennes många brister. Däremot är bristerna och svagheterna hos henne många. Väldigt många. Det bästa för Republikanernas del är om de inom en snar framtid kan lyckas lyfta fram lite nya namn - personer med lite mer tilldragande personligheter, lite mer intellektuell skärpa, men samtidigt med den tydliga ideologiska klarsynthet som en amerikansk president behöver, men som den sittande presidenten hittills indikerat att han saknar.

Se även tidigare inlägg:

Sarah Palins farväl-tal 20090727

Inga kommentarer: