lördag 9 maj 2009

Sarah Palin och Carrie Prejean parar ihop sig

Sarah Palin och Miss California Carrie Prejean har börjat ha kontakt med varandra. Enligt Prejeans pappa så brukar hans dotter och Sarah Palin tala i telefon med varandra. Det hela började med att Sarah Palin ringde upp Carrie Prejean efter kontroversen kring hennes uttalande om att äktenskap var något som hon ansåg skulle gälla mellan man och kvinna, och gav henne sitt stöd. Därefter har telefonkontakten fortsatt och utöver deras gemensamma motstånd mot gay-äktenskap så har de kommit fram till att de har ett gemensamt intresse för skönhetsprodukter.

Sweet team; som jag tidigare skrivit så har Republikanerna dock en akut brist på sansade kvinnliga representanter. En brist varken Carrie Prejean eller Sarah Palin kan fylla (även om de helt säkert fyller andra viktiga funktioner i partiet). Vad Republikanerna behöver är dock att lyfta fram några klassiska old-school Republikaner med en konservativ syn på statsmakten och militären, och med ett större intresse för sådant än för att att förbjuda gay-äktenskap och aborter. Inte för att kulturfrågorna är oviktiga - utan bara för att det Republikanska partiets stadgar har med ekonomisk politik, militärmakt och trohet mot konstitutionen snarare än gay-äktenskap, aborter och... smink.

Meghan McCain är dock en mycket frisk fläkt i det Republikanska partiet - som i likhet med sin far inte tycks vara rädd för att utmana sitt eget parti. Men hon räcker inte för att väga upp balansen mot alla de kontroversiella kvinnor som tycks ha alltför lätt för att inta scenen inom partiet. Jag har tidigare skrivit att jag anser att Ivanka Trump borde satsa på en politisk karriär med Republikansk konservativ ekonomisk filosofi som grund i kombination med amerikansk maktrealism, men helt lämna socialkonservatismen åt partiets andra fraktion. Om hon har något intresse alls av något sådant vet jag dock inte - men hon hade i så fall fyllt ett hål som partiet desperat behöver fylla. En annan kvinna med stor politisk potential, är förövrigt president Bushs fd pressekreterare Dana Perino. Inget antyder dock att hon heller för närvarande har några planer på att byta ut sin journalistkarriär mot yrkespolitiken. Men, om hon gjort det så hade hon i egenskap av sansad och saklig hjälpt till att balansera partivågen rätt.

Källa: TMZ

Se även tidigare inlägg:

Republikansk porrstjärna och skönhetsdrottning i politiska intriger 20090507

Inga kommentarer: