tisdag 20 april 2010

Obama häcklas av gay-aktivist i Kalifornien

Obama besökte igår Kalifornien där han kampanjade i en insamlingskampanj till förmån för den demokratiska senatorn Barbara Boxer. Där häcklas han en gay-aktivist som kräver avskaffandet av Don´t Ask Don´t Tell, vilket Obama lovar att han ska avskaffa. Professor Obama nöjer sig dock inte med att konstatera det, utan undrar varför personen protesterar på en samling där både han själv och Barbara Boxer vill avskaffa DADT - det vore väl vettigare om han protesterade bland dem som inte vill avskaffa lagen. Personen fortsätter dock lite senare att skrika och Obama undrar återigen varför han gör det, och om han inte vill komma fram istället - när han inte gör det lämnar Obama mikrofonen och går åt sidan och pratar med Barbara Boxer, han kommer sedan tillbaka och förklarar att han checkat av med henne och vet att hon inte röstade för DADT men att hon tänker stödja att avskaffa lagen.

Kontentan?


Skrik tillräcklig länge och högt så kommer den pragmatiske professorn i Vita Huset att hitta en rimlig kompromiss mellan sina egna principfasta ståndpunkter och de motsatta kraven i fråga.

Här är klippet - sett ur det perspektivet (och med Obamas diverse förhandlingar i bakhuvudet) ter sig situationen komiskt illustrativ:Se även tidigare inlägg:

Obama tar steg för att tillåta gay-partnerbesök på sjukhus 20100416

Inga kommentarer: