tisdag 27 april 2010

Expressen om Bushs självbiografi

Johan Ingerö uppmärksammar här Expressens rubrik i sin upplysning om tidigare president George W. Bushs självbiografi som kommer att släppas i november. Rubriken lyder "George W Bush ger ut bok - om sig själv". Ingerö, som i sitt inlägg också har en skärmdump av rubriken (bra saker att ta vid tillfällen som de där), kommenterar:


Den löjliga särbehandlingen av George W Bush i svenska medier upphörde inte med hans presidentperiod. I dag ironiserar Expressen över att Bushs självbiografi handlar om...Bush.

Ingen bör hålla andan i väntan på att ljushuvudena i Sveriges medier ifrågasätter någon av de två böcker som Barack Obama skrev om sig själv innan han faktiskt hade åstadkommit något. I just detta fall är det naturligtvis ingen big deal, men tendensen säger rätt mycket om vilken tillit vi generellt bör fästa till nyhetsförmedlingen.


Det är bara att instämma. Innehållet i Expressens artikel är hämtat från TT och AP och är identiskt med innehållet i DN:s artikel om saken, men DN har åtminstone den mer neutrala rubriken "Bushs memoarer ut i november" (med det inte sagt att DN varit särskilt bra på att rapportera sakligt om Bush och dennes politik).

För dem som är intresserade av svensk (sned)vinkling i rapporteringen om republikaner i allmänhet och George W. Bush i synnerhet så rekommenderas länkarna här nedan (samt länksektionen till höger).

Se även tidigare inlägg:

Bushs bok släpps i november 20100426

Vinklad svensk media om Bush och GITMO 20100410

Obama och Bush i svensk media 20090121

Mer om svensk Bush-bevakning 20081128

Inga kommentarer: