fredag 9 april 2010

Kalifornien på väg mot en Ronald Reagan-dag

Kalifornien är på god väg att instifta en Ronald Reagan-dag till ära för den amerikanske super-presidenten som också är en legend i Kalifornien där han först blev filmstjärna för att sedan bli guvernör.

Ett förslag har godkänts i Kaliforniens senat om att göra Reagans födelsedag den 6 februari till en högtidsdag till Reagans ära, där skolor ska uppmuntras till att minnas Reagans liv och bedrifter. Lagen bollas nu vidare till delstatens representanthus och dess förespråkare hoppas att den ska kunna vara klar innan den 6 februari 2011, då Reagans 100-årsdag kommer att firas nationellt.

Den republikanske delstatssenatorn Bob Dutton, som var med om att introducera lagförslaget sa att Reagan var “an American hero and California legend”, och vidare:

“President Reagan’s leadership, courage, principled beliefs and ability to communicate with the American public earned him a special place in the hearts and minds of Americans,”


Om förslaget om en Ronald Reagan-dag godkänns, så kommer det att bli den tredje individ i Kalifornien att få en sådan. Tidigare har konservationisten John Muir förärats med en sådan dag den 21 april. Och gay-aktivisten Harvey Milk, som var den första öppna homosexuelle att väljas till ett offentligt ämbete i Kalifornien - som dock mördades 1978, fick förra året också en sådan dag den 22 maj.

Källa: RGJ

Se även tidigare inlägg:

Moderat riksdagsman om Reaganomics 20100207

Reagan-revolutionen och Obamas presidentskap 20100121

Staty till minne av Ronald Reagan 20090604

Inga kommentarer: