torsdag 22 april 2010

South Parks skapare hotade av islamister

South Parks skapare har hotats av islamister pg a ett avsnitt av serien där profeten Mohammed gestaltas i en björndräkt. Något MSNBC här rapporterar om:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyNär sådana här saker bemöts av våld eller hot om våld så står det tydligt att vad (väst)världen behöver är fler Mohammedkarikatyrer, inte färre. Det är nämligen så det fungerar: om Martin Luther King slutat protestera när poliserna började använda tårgas och hundra, så hade den frihet han kämpade för inte vunnit någon seger. Eller ett annat exempel närmare i tiden. Om Pride-paraderna slutat demonstrera pg a diverse hot, så skulle homosexuellas rättigheter idag vara mycket mindre än de är. Detsamma gäller yttrandefriheten - om de som tecknar Mohammed (och som noterades i reportaget ovan så drev man med Jesus och Buddha också, och det mycket hårdare än man gjorde med Mohammed) låter sig skrämmas till tystnad och undviker att teckna Mohammed pg a att de är rädda för yttre hot, då har västvärldens friheter låtit sig kuva av rädsla. Av rädsla för en militant ideologi som västvärlden de senaste århundradena ägnat sig åt att besegra, inte att vika sig inför. Därför förtjänar konstnärer som Lars Vilk (och nu också skaparna av South Park) att hyllas, eftersom de vågar testa dessa gränser och vågar teckna en religionsgestalt det inte är helt ofarligt att avbilda (till skillnad från te x Jesus, oavsett hur denne än målas upp).

Vi som inte tecknar Mohammed-teckningar kan dock förnöja oss med att avvärja vänsterns pseduo-argument till varför sådana teckningar inte bör ritas.

Se även tidigare inlägg:

Erixon, Vilks och Ayaan Hirsi Ali diskuterar Islam
20100415

Inga kommentarer: