onsdag 12 november 2008

Bush om sin tid i Vita huset

Det är en reflekterande George W. Bush som inför CNN:s Heidi Collins erkänner att han ser tillbaka på presidentperioden med blandade känslor; saker han ångrat, men också stolthet. Bush ångrar b la en del uttalanden han gjorde under tiden då kriget mot terrorismen precis hade startat. "Like 'dead or alive' and 'bring 'em on.' My wife reminded me that, hey, as president of the United States, be careful what you say´." Bush ångrar också att han efter invasionen av Irak triumferade framför en skylt med texten "Mission Accomplished". Men Bush uttrycker också sin stolthet över att ha varit överbefälhavare över de tappra amerikanska trupperna och över arbetet med att bekämpa AIDS i Afrika.

Vad skall Bush göra efter sin tid som president? Även här uttrycker Bush blandade känslor - han är övertygad om att han kommer att sakna en del av presidentskapets arbetsuppgifter, men han ser även fram emot att få åka hem till Texas igen. Bush inser att hans dagliga liv kommer att gå från "100 mph to near zero overnight" och han inte är säker på vad som kommer att hända framöver. Troligtvis kommer han att spendera en del av tiden skrivandes på en bok om sina erfarenheter som president och omständigheterna kring alla tuffa beslut.

Det övergripande intrycket är att Bush är väldigt lugn och avslappnad och han bjuder på många skratt. Han talar även om McCains förlust och Obamas vinst, som han glädjer sig över, samt mötet med Obama i Vita huset. Några bekymmer rörande republikanernas problem och hans egen impopularitet hos det amerikanska folket går dock ej att skönjas hos den fyrtiotredje och utgående presidenten. Han önskar Obama lycka till och ser framför sig ett starkt USA om fyra år.Se också: Bush kommer att sakna det militära
President Bush ångrar mindre statsmannamässiga ord

4 kommentarer:

Ronie Berggren sa...

Bush är som vanligt coolast :)

Anonym sa...

jag har svårt att tänka mig Obama bjuda så mycket på sig själv som W Bush gjort. Men även Reagan hade åtskilligt med humorfylld coolness, inte sant? /gustaf horn

Ronie Berggren sa...

Jag instämmer - få presidenter har eller kommer att kunna matcha Bush mycket varma och utgivande personlighet.

Jo, Reagan var snarlik - men enligt min uppfattning inte på samma personliga sätt som W. Vad som gör Bush riktigt unik är att han kan hantera totalt oväntade situationer väldigt avslappnat.

Amer Al-bayya sa...

Stoppa USAs,Israels krig, krigsbrott och terror.Nu är det nog och stopp.
Kriget mot Irak (Israels krig-AIPACs krig),kriget mot Libanon,kriget mot Gaza,hot mot Syrien, Hot var mot Yasser Arafat, hot mot Abbas,Israels ockupation går vidare och bosättningar är USAs orättvis politik mot hela Mellanöstern för Israel och mot Palestina..Var är FN:s 28 resolutioner mot Israel ,USA??..Vem styr USAs politik??Vem betalar USAs stöd till Israel??Vem styr USAs kongress??.Israels krigsbrott mot Gaza är största och grovste i vår historia..Var är FN???.Fick Saddam USAs stöd mot Iran ??och mot kurdarena ??Fick Al-Qaida USAs stöd mot Rysslands ockupation av Afghanistan??Vem skapade Al-Qaida??.Vet CIA något om det ??
Spelet gäller arabvärldens område, Oljan, makt och pengar..Vad är terrorism??Vem är terrorister??.Syrien vill att FN ska ta upp ämnet -terror- och förklara till alla vad man menar med terrorism..Men FN och USA vill inte diskutera det..Varför??
Stoppa USA och Israel..USA måste börja med Israels kärnvapen-200 atombomber- först och förbjudna vapen-vitt fosfor-DIME bomber,FN...
7 Frågor till politiker i västvärlden!! Många länder i Europa vill ändra lagen för att skydda Israels brott och krigsbrott.!! Detta är rasism,orättvist och olagligt.Detta är inte rättvist.
Makt är makt, Pengar är pengar, Mördare är mördare.Irak är förstört som land.kriget var på Israels order till Bush och Blair.USA krigar för Israels skull.Mot Libanon,Syriena,Gaza och Palestina.Varför besöker varje USA:s president AIPAC org.först??Vem är AIPAC??Har ISRAEL makt över USA:s politik??.Varför dör USAs soldater för Israels ockupation och alla brott..??..

Jag vill tala om USA, UK, Frankrike,EU , FN och Israel:s ockupation och brott mot folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt men jag vill veta var rättvisan är och hur man kan skapa såna orättvisor mot Palestina i de demokratiska länder som försvarar människans liv och rättigheter.Arabvärlden kommer attkräva alla ersättningar för politikernas brott mot alla lagar och regler i vårt liv och vår värld.

Jag frågar alla politiker :-
1- Vem stödjer och hjälper Israels ockupation och alla brott med bosättningar över hela Palestina?
2- Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen -200 atom bomber-och förbjudna vapen-vit fosfor,DIME bomber-??
3- Vem ger stöd och hjälp till Israel i FN??
4- Varför försvarar USA,UK Israel orättvist??Vem betalar USA:s stöd till Israel??Vem är AIPAC??
5- Var är alla FN:s resolutioner mot Israel(28 st)??
6- Varför går Israels ockupation, brott vidare??
7- Vem kan stoppa Israel??

Politikerna i västvärlden begår brott och de är skyldiga och olagliga.
Denna politik skapar mer orättvisor,hat, rasism, brott och terror..Arabvärlden ska kräva alla ersättningar från USA och Israel med EUs politiker..Nu är det stop och det är nog..
Jag väntar på ett svar och ett stopp och ett straff mot alla som begår såna brott och ockupation.Nu är det nog och stopp..Befria Palestina nu..Det är bättre för alla,USA.Innan det blir för sent....