söndag 9 november 2008

Lärare attackerar elev som håller på McCain

Dick Erixon rapporterar att bilder ur Folke Rydéns dokumentär om Obama rört upp känslor i USA. I videon får man se hur en afro-amerikansk lärarinna pekar ut en elev som stödjer McCain och argumenterar emot McCain inför klassen. Videon kan ses här. Erixon rapporterar vidare att skolans rektor snappat upp klippet och lovat vidta lämpliga åtgärder.

Erixons inlägg.

5 kommentarer:

Ronie Berggren sa...

Jo, jag såg det där jag också när dokumentären sändes på valnatten. De konservativa väljarna anklagas ofta för att vara intoleranta - så där som den lärarinnan gör, uppträder de dock inte.

Erik sa...

Jag kom att tänka på en sak när jag såg videon. Lärarinnan ville att eleverna skulle motivera sitt kandidatval, och en färgad kille sade att han "just wanted a black president" varpå lärarinnan svarar att det är bra/okej. Det hade varit roligt att höra lärarinnans respons om en vit elev sagt att han eller hon stödde McCain endast för att han eller hon ville ha en vit president ;)

Anonym sa...

Attackerar elev ??? Det gjorde hon ju inte, hon framhöll att alla har rätt till sin uppfattning.

Erik sa...

Angående att attackera en elev:

Lärarinnan hotar bla flickan med att en McCain-seger skulle kunna innebära att hennes pappa som är i det militära bleve tvungen att stanna kvar i det militära under resten av sitt liv.

Inte nog med att lärarinnan grundar påståendet på ett skämt från McCains sida och framställer det som att McCain verkligen vill och tror att USA blir kvar i Irak i hundra år, man kan därtill blott föreställa sig vilka känslor som går runt i flickans huvud när hon får "veta" att hennes far kommer att leva utomlands och i farozonen under resten av hennes liv. Det skulle jag i sanning kalla att "attackera" en elev.

Erik sa...

Lägg därtill lärarinnans respons när hon får höra att flickan stödjer McCain: "Oh My God - Oh Jesus".

Denna lärarinna ger verkligen sken av att respektera elevernas åsikter!