fredag 28 november 2008

Michael Jackson blir muslim

DN Sport, skriver här i en artikel hur Michael Jackson och Usama Bin Ladin har en sak gemensamt: båda är fotbollsfans, och nämns i Times i en topplista över de femtio värsta fotbollsfans-kändisarna. Jackson kommer där på 12:e och Bin Ladin på 5:e plats.

Vad artikeln dock inte nämner är att Jackson och Bin Ladin numera också har en annan- och betydligt större gemensam faktor: bägge är muslimer.

Michael Jackson, eller Mikaeel (efter ängeln i islamisk mytologi)- konverterade hemma hos sin vän Steve Porcaro i Los Angeles, där han tillsammans med en imam uttalade shahadda - den muslimska trosbekännelsen om att det inte finns någon Gud förutom Gud, och att Mohammed är Guds profet.

Michael Jackson har dock fortfarande knappast något mer än så gemensamt med Bin Ladins form av islam - och Bin Ladin lär inte börja poppa Michael Jacksons musik där borta i sin grotta. Däremot anser kanske Bin Ladin, precis som sin närmaste man Zawahiri, att Jackson nu kanske tillhör "de bra svarta amerikanerna" (som Malcom X) - och inte de husnegrer sådana som Obama, enligt Zawahiri tillhör.

En annan fråga är förstås om Michael Jackson som växte upp som Jehovas Vittne, kommer att finna mer av den sinnesro han genom åren visat att han så desperat söker - i islam. Det återstår att se. Om några år har han förmodligen alla möjligheter i världen att göra en rejäl utvärdering.

Källa: MailOnline

Inga kommentarer: